AktualityŠport
Populárny článok

Trikrát zlato do Zlatých Moraviec

poradna

Pretekárska lezecká sezóna je za nami a odnášame si v tomto roku parádnych 7 medajlí z MSR. Prekvapením sezóny bol z najmladších lezcov Ivo Rubaninský pretekajúci v U10, ktorý sa v tejto sezóne rozhodol zúčastňovať pretekov a zbierať skúsenosti.

Na Majstrovstvách SR v boulderingu, podal neuveriteľný výkon. Na ôsmich postavených bouldroch sa iba dvom pretekárom podarilo zaliezť všetky do topu. Ivo sa tak stal Vicemajstrom SR v U10, keď od prvého miesta ho delil len vyšší počet pokusov na prelezy. 

   Víkend 12-13.10. naši najstarší a najskúsenejší lezci smerovali do Žiliny. V sobotu sa konali Majstrovstvá SR v lezení s lanom, kde Zlaté Moravce reprezentovala Viktória Sališová. Podarilo sa jej postúpiť do finále zo šiesteho miesta medzi ženami. Finálovú cestu lezú pretekári z izolácie (nemôžu sa na prelezy pozerať) a Viki si cestu veľmi dobre načítala. Finálku po malom zaváhaní v jej začiatku nakoniec zaliezla bez väčších chýb, na rozdiel od jej súperiek a padla kúsok pred topom.Nakoniec jej tento výkon priniesol nielen bronz v kategórii ženy, ale vo veľmi silnej konkurencii sa stala aj Vicemajsterkou SR v kategórii U18. 

  Nedeľa bola veľmi rýchla, kedy na štart nastúpili rýchlostný lezci. Tu sme mali na Majstrovstvách dvoch reprezentantov Viktóriu Sališovú a Timoteja Ondrejku. Na 15m vysokej trati sa podarilo Timovi vylepšiť osobák a postúpiť až do finále. V súboji s poľským pretekárom síce vypadol, ale s časom 9,76 sa tak stáva dvojnásobným Majstrom SR– v kategórii U18 a rovnako aj v kategórii muži. Viktória si zo soboty odniesla trochu únavu a  hoci si osobák nevylepšila, stáva sa Majsterkou SR v U18 a Vicemajsterkou SR v ketegórii ženy s časom 15,82s . Viktória je momentálne najuniverzálnejšou lezkyňou v klube, ani na skalách sa nestratí. Tento rok si zvýšila svoje maximum prelezom bouldrov obtiažnosti 7A+. 

Ďakujeme športovcom za vzornú reprezentáciu, za ich výdrž v tomto náročnom športe a rovnako aj mestu Zlaté Moravce za podporu. Sme hrdé na našich lezcov, ich výsledky nielen že motivujú mladších pretekárov, ale učia ich, že nič nie je nemožné, stačí chcieť a vytrvať. 

Horolezecký klub Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button