AktualityŠkoly

Súťaž „PEČIE CELÁ ROBOTNÍCKA“

poradna

Pri príležitosti Dňa jablka a týždňa zdravej výživy sa 23.10.2024 v Základnej škole Robotnícka konala súťaž v pečení koláčikov, kde hlavnou ingredienciou bolo jablko. Vôňa po celej škole bola neskutočná.

Žiaci 7. – 9. ročníka súťažili v dvoch disciplínach. Prvou bolo upiecť jednoduchý koláčik, ktorý bude obsahovať jablko. V druhej disciplíne, ktorá mala názov „technická výzva“, sa žiaci na základe videa potrápili s receptom na jablkové ruže. Hodnotil sa vzhľad koláčika, servírovanie, chuť, spolupráca skupiny, disciplína počas pečenia a zladenie oblečenia. Rozhodovanie bolo naozaj náročné a porota to veru nemala jednoduché.
Všetky skupiny sa veľmi snažili, i keď niektorým sa ich recept nepodaril podľa ich predstáv. Žiaľ, v kuchyni a pri pečení sa niekedy stane, že sa musí improvizovať. Sčítaním všetkých bodov nakoniec 1.miesto získala skupina žiačok – Nela Šimalová, Charlotte Holá, Ema Hlošková, Soňa Holá.
Ich výhrou boli veselé varešky, diplom a pizza. Ostatní žiaci dostali diplom za účasť. Všetkým chceme poďakovať a veríme, že o rok sa pri pečení vidíme znova. DOPEČENIA!

Napísala : PaedDr. Marcela Sedláková
ZŠ Robotnícka 25, Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button