AktualityKultúraOznamy

Pošta slovo nedodržala. Jej pobočka na Duklianskej ostáva aj naďalej zatvorená

podcast
poradna

Pobočka pošty číslo 4 na Duklianskej ulici v Zlatých Moravciach mala byť pôvodne zatvorená len do konca júna 2024. Vedenie pošty znovuotvorenie svojej pobočky však mesiac čo mesiac odďaľovalo. Podľa najnovších informácií bude zatvorená až do konca roka 2024.

Naposledy sme o pošte číslo 4 na Duklianskej ulici v Tekovských novinách písali v mesiaci september. Vtedy nás vedenie pošty uisťovalo, že pobočka bude od začiatku októbra znovu otvorená. Nestalo sa tak. Podľa najnovšieho vyjadrenia bude pošta číslo 4 zatvorená až do konca roka 2024.

Pôvodne pritom malo ísť len o sezónne uzatvorenie pobočky – od polovice mája do spomínaného konca júna. Následne sa mesiac čo mesiac jej znovuotvorenie odďaľovalo. „Slovenská pošta každoročne obmedzuje počas letného dovolenkového obdobia prevádzku svojich pobočiek. V tomto období ide o ich najnižšie využitie v rámci roka, čo umožňuje efektívne využitie ľudského potenciálu, vrátane potreby zabezpečenia čerpania dovoleniek zamestnancov a ich regenerácie v súlade s pracovno-právnou legislatívou,“ uviedol v septembri Martin Guzi, vedúci odboru komunikácie a marketingu Slovenskej pošty. To už dnes zjavne neplatí, keďže obdobie pred Vianocami býva zväčša najvyťaženejšie obdobie v roku. Prečo teda ostáva pošta na Duklianskej zatvorená aj naďalej, zostáva záhadou.

„Slovenská pošta aktuálne neruší žiadne pobočky. Pošta Zlaté Moravce 4 zostáva dočasne uzavretá z personálneho dôvodu do 31. decembra 2024. Konkrétnejšie informácie vám v tejto chvíli nevieme poskytnúť,“ znela najnovšia odpoveď Guziho.

Zaujímalo nás aj to, ako je to so zamestnancami tejto pobočky, nakoľko dovolenky už musia mať pravdepodobne prečerpané. „Z uvedenej pobočky nebol prepustený žiadny zamestnanec,“ znela jeho strohá odpoveď.

Celú situáciu budeme sledovať aj naďalej. Občania majú do konca roka využívať služby pobočky číslo 1 na Námestí Andreja Hlinku.

Peter Klimant

 


2
9
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button