Komerčné články

Jesenné severské hygge – vyčarujte si doma pohodu aj v ponurej jeseni

Tento rok jeseň nedočkavo vyzerali snáď aj tí najzarytejší fanúšikovia letných mesiacov. Tie teploty – ešte teraz sa potím, len si na ne spomeniem. Jeseň so sebou okrem farebného lístia a príjemnejších teplôt prináša aj ponuré počasie, tmu, as ňou sezónne depky a únavu. S tým si vie dobre poradiť v severských krajinách. Inšpirujte sa trikmi, ktoré premenia ponurú jesennú atmosféru v najútulnejšie ročné obdobie.

Slávny koncept hygge nie je len módny výstrelok, ale životný štýl pre milovníkov pohody

Dánske slovo „hygge” označuje pohodový prístup k životu . Kto hygge nasleduje, vie nájsť krásu v každom okamihu. Najčastejšie sa však používa v súvislosti s útulným interiérom aj jesennou pohodou. Nejde len o doplnky do domácnosti, ktoré vám pomôžu vykúzliť tú správnu atmosféru, ale aj o schopnosti vychutnať si každé obdobie v súlade s našou prirodzenosťou.

Naplňte svoju jeseň aktivitami, ktoré do vášho života vnesú pokoj a pohodu

Čas strávený opaľovaním pri vode je už len krásnou spomienkou. Ale jeseň nemusí byť o nič nudnejšia. Čo všetko podniknúť, aby ste našli aj v tomto období vyrovnaný pocit pokoja a pohody?

Jesenné prechádzky lesom, zber šípok a teplá dobrota na konci

Farebné opadané lístie. Vetvy červenajúce sa pod úrodou šípok a ďalších lesných plodov. Spojenie chladivého, ale ešte stále nie mrazivého vzduchu a vetra s jesennými lúčmi slnka .

Príroda nás k sebe na jeseň priamo volá. Nenechajte sa obmedzovať displejom mobilov, monitorom ani televíziou. Vypočujte volanie prírody.

Nazbierajte si šípky a uvarte si šípkový čaj. Nazbierajte si farebné vetvičky a naaranžujte si krásnu jesennú kyticu.

Zoberte si čižmy a vráťte sa do detstva – skáčte cez kaluže a hrajte sa. Áno, hrajte sa ako deti, ale práve to podporuje kreativitu aj produktivitu.

Zabudnite na dospelosť a nechajte sa unášať na vlne jesennej hravosti a kreativity. A na konci si doprajte napríklad rozvarené jablká s cukrom, orechy s jogurtom, varený čaj, alebo svoj obľúbený jesenný čaj.

Jesenná výzdoba v interiéri aj na balkóne

Dušičky, Halloween, Dia de los Muertos… Čas spomienok a rodinnej pospolitosti . Či už je vám bližšia naša česká tradícia, jesenná koleda v kostýmoch alebo pohanské oslavy slnovratu, nič vám nebráni urobiť si doma príjemnú jesennú výzdobu . Nemusíte hneď bežať do Actionu alebo do Pepca a utrácať za plastové ozdoby s pochybnou ekologickou stopou , ktoré využijete raz do roka.

Nazbierajte si vlastnú výzdobu v prírode. Inšpirujte sa na Pintereste, zapojte deti, pomaranče, vetvičky, škoricu a vyrobte si vlastné vence, strašidielka a ďalšie dekorácie, ktoré vám urobia radosť už pri výrobe .

Tulivé večery s knihou alebo filmom

Milujem leto. Naozaj. Je mi jedno, že je vonku 35 stupňov. Voda, slnko, pieskovne, lomy, riečky a rieky. Milujem všetko, čo leto ponúka (hoci to tohtoročné dalo zabrať aj mne). Ale na čo sa už koncom júla teším, to sú jesenné večery.

Zababušiť sa do mikroplyšovej mikiny pod príjemnú deku s burčiakom alebo kakaom, k tomu si zapáliť sviečku a užívať si napínavý thriller alebo krimi – v televízii alebo knihe, na tom mi ani veľmi nezíde, to je jednoducho tá pravá jesenná pohoda.

Tento rok premýšľam, že by som išla ešte o krok ďalej a na MKLôžkovinách si k tomu pridala aj jesenné obliečky. Nebudem vám klamať. Ja toto obdobie milujem. Skoro ako leto. A teraz si možno hovorím, že zima je brr a fuj , ale je tu istá šanca, že ako príde, budem o nej písať vlastne to isté.

Pečenie a varenie jesenných pochutiť

Komu sa chce piecť v lete? Ešte do toho horúčavy pracovať a rozohrievať rúru. Jeseň je ideálny čas na experimenty s novými receptami. Upiekli ste si už tento rok poctivý jablkový koláč?

Napríklad americkú klasiku? Alebo túto jablčnú dobrotu ? Ja som doň pridala hrušky, čerešňovicu vymenila za hruškovicu a použila poctivú domácu marmeládu a musím povedať, že ani v tej najšpičkovejšej cukrárni som si tak nepochutnala.

Jeseň je tiež čas chilli con carne, segedínskych gulášov, poctivé zemiakové placky s buchtama aj tekvicové polievky.

Mňam .

Doprajte svojim chuťovým bunkám toľko skvelých chutí, koľko sa do vás len zmestí a na ponurú náladu si ani nespomeniete.

Urobte si to pekné

Jeseň vie byť otravná. Nepríjemný. Ponurý a depresívne. Ale aj plný farieb, radosti a pohody. Krásny si ho ale môže urobiť každý. Aj s nulovým rozpočtom a minimom času. Tak čo. Idete do toho?


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button