AktualityKomerčné články

Čo robiť, keď sa vonku ochladí? Máme niekoľko tipov

Keď sa vonku ochladí, niektorí z nás majú tendenciu zostať doma a obmedziť svoju aktivitu. Aj napriek chladnejšiemu počasiu sa dá robiť mnoho zaujímavých vecí a to dokonca aj vonku. Poďme sa pozrieť na niekoľko tipov, čo robiť počas chladnejšieho počasia.

Vonkajšie aktivity

Bicyklovanie – táto aktivita a činnosť je skôr bežná pri teplejšom počasí, avšak mnohými ľuďmi aj bežne realizovaná na jeseň alebo dokonca aj v zime. Dôležité je mať dobré oblečenie a hlavne dobré osvetlenie, kvôli bezpečnosti, keďže počas jesene a zimy sa skôr stmieva.

Počas chladnejšieho obdobia môžu byť viaceré cyklotrasy menej frekventované, čiže ľudia, čo majú radi väčší kľud a prázdnejšie cyklocesty si prídu na svoje. Dôležité je mať aj vhodný bicykel podľa toho kam idete. Iný bicykel je vhodný do lesa a iný do mesta, prípadne cyklocesty. Odporúčame sa poradiť prípadne s odborníkom pri výbere bicykla. Môžete napríklad navštíviť Velocity.sk, kde nájdete napríklad Merida, Orbea, CTM bicykle, Bianchi, … prípadne aj množstvo elektrobicyklov rôznych značiek ako KTM, Merida, CTM elektrobicykle, Orbea, Focus a mnoho iných.

Beh – Aj pri behu je dôležité dbať na dobre oblečenie. Niektorým ľuďom môže byť beh v chladnejšom počasí príjemnejší, keďže počas horúčav a prudkého slnka v lete môže hroziť prehriatie. 

Turistika – Turistika v jesennom prináša jedinečnú atmosféru, kde v prírode môžete sledovať ako sa všetko pripravuje k zimnému spánku. Tak ako v teplejšom období aj teraz môžete ísť na turistiku do lesa, pozrieť okolité hrady, jazerá, … A navyše stretnete pravdepodobne menej ľudí ako počas leta. 

Vnútorné aktivity

Kino – hrajú vo vašom meste dobrý film? Choďte si ho pozrieť! Zavolajte partnera/ku, kamarátov alebo niekoho koho ste dlho nevideli. Okrem pozretia nového filmu sa možno aj po dlhšom čase stretnete s niekym koho ste dlho nevideli. 

Varenie – naučte sa nové recepty. Na svete existuje obrovské množstvo zaujímavých receptov a hlavne veľké množstvo rôznych druhov kuchýň. Môžete vyskúšať sa naučiť niečo z talianskej kuchyne, gréckej, českej, francúzskej alebo poľskej. 


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button