AktualityHistóriaKultúra

Absolventi gymnázia sa stretli po 60 rokoch

podcast
poradna

Neuveriteľných 60 rokov prešlo od konca ich stredoškolských čias. Gymnázium Janka Kráľa v Zlatých Moravciach navštívili absolventi, ktorí túto školu opustili v roku 1964.

Stretávka po rokoch sa uskutočnila v sobotu 28. septembra 2024. Zúčastnili sa jej absolventi gymnázia, ktorí končili v roku 1964. Jednalo sa o tri triedy – A.B. a C. Keď školu opúšťali, bolo ich 96. Stretávky sa zúčastnili tridsiati z nich.

Stretávka začala pred budovou gymnázia. Odtiaľ sa zúčastnení presunuli na mestský cintorín, kde položili vence k hrobom štyroch ich bývalých učiteľov – Sýkorovi, Pintérovi, Rakovskému a Podhornému. Po tomto pietnom akte sa vrátili späť do školy, kde na nich čakal súčasný zástupca gymnázia Ľuboš Debnár. Keďže tento rok gymnázium slávilo 100 rokov od svojho založenia, nechýbal slávnostný príhovor, v ktorom absolventom priblížil dejiny ich školy. Okrem toho hovoril aj o zmenách a novinkách školy. Pripravená bola i prehliadka učební a auly gymnázia.

Po tejto prehliadke stretávka pokračovala v priestoroch jednej zo zlatomoraveckých reštaurácií, kde sa uskutočnila voľná zábava. Stretnutie bolo veľmi emotívne, nakoľko mnoho bývalých spolužiakov sa nevidelo dlhé roky. Zaspomínali si, pozhovárali sa a príjemne zabavili.

Peter Klimant

Foto: Hana Bieliková


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button