Komerčné články

Živicové podlahy – moderná a odolná voľba pre vaše bývanie

Živicové podlahy vynikajú svojou vysokou pevnosťou a odolnosťou. S veľkou obľubou sa používajú v priemyselných budovách, ale aj v moderných domácnostiach. Preskúmajte všetky výhody podláh zo živice. 

Zoznámte sa so živicovými podlahami 

Živicové podlahy predstavujú mimoriadne odolné, trvácne a funkčné riešenie. Vytvárajú hladký povrch bez pár, ktorý sa ľahko čistí. Pôvodne boli navrhnuté pre náročné priemyselné prostredie. Sú odolné voči rôznym chemikáliám, ako sú napr. zriedené kyseliny, rozpúšťadlá, ale aj vysokým teplotám. 

Obľúbené sa stali aj v domácnostiach, a to najmä vďaka ich univerzálnosti – pri vhodnom základnom nátere môžu byť aplikované na betón, aj dlaždice. Navyše, živicové podlahy sú kompatibilné s podlahovým kúrením a znižujú tepelné straty. 

Rôzne typy podláh zo živice ponúkajú ďalšie špecifické výhody. Rozlišujeme epoxidové, polyaspartické a polyuretánové liate podlahy. Preskúmajte ich ponuku na webe Modernestavebniny.sk.

Epoxidové liate podlahy

Pevné epoxidové podlahy sú najpoužívanejším druhom. Sú použiteľné vo všetkých častiach obytných priestorov – v obývačke, chodbe, kuchyni, garáži či technickej miestnosti. Vhodným podkladom je cementový poter, anhydrid či nivelačná hmota. Doba aplikácie (vytvrdzovania) je zvyčajne v rozmedzí 7-10 dní. Podlaha má dlhú životnosť, no v prípade poškodenia musí byť úplne vymenená. Nie je vhodná pre exteriérovú aplikáciu.

Polyuretánová liata podlaha

Pružnejšou a pevnejšou možnosťou (aplikovanou vo väčšej hrúbke, tj. 3-4 mm), sú liate polyuretánové podlahy. Zvládajú vysoké zaťaženie i vlhkosť, čo ich predurčuje na použitie v exteriéri, napr. na balkónoch alebo terasách. Obzvlášť vhodnou voľbou sú aj pre kúpeľne. Aplikácia v tenkej vrstve umožňuje efektívne sanovať poškodené povrchy.

Polyaspartické podlahy 

Polyaspartické systémy majú rýchlu aplikáciu a dobu tvrdnutia. V priemysle ide o najobľúbenejší systém – celý proces aplikácie podlahy zvládnete v priebehu niekoľkých hodín, tzn. prestoje budú minimálne. Lepšie znášajú tepelné rozťažnosti a sú odolnejšie voči vzniku trhlín. Vďaka svojej jedinečnej chemickej väzbe sa ľahko opravujú a modernizujú, nie je potrebná kompletná výmena podlahy ako pri epoxide. Sú však výrazne drahšie.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button