AktualityOznamy
Populárny článok

Veľký míľnik spoločnosti Secop. V Zlatých Moravciach sa vyrobil 60. miliónty kompresor

podcast
poradna

Zlatomoravecký závod spoločnosti Secop vyrobil svoj 60. miliónty kompresor. Pri tejto príležitosti sa v utorok 10. septembra 2024 uskutočnila v areáli spoločnosti oslava, ktorej sa zúčastnil aj generálny riaditeľ spoločnosti Jan Ehlers.

„Vyrobiť 60. miliónov kompresorov je naozaj veľký úspech. Je to impozantné číslo. Za tento míľnik vďačíme skvelej spolupráci s manažmentom a pracovníkmi závodu Zlaté Moravce. Rovnako skvelá je aj spolupráca závodu so samotným mestom,“ vyjadril sa Ehlers.

Podľa slov riaditeľa zlatomoraveckého závodu Secop Petra Marhefku sú jadrom úspechu spoločnosti jeho zamestnanci. „Ich zručnosti, odhodlanie a vášeň pre inovácie nás poháňajú vopred. Mnoho rodín bolo súčasťou našej cesty a odovzdávalo jedinečné vedomosti z generácie na generáciu. Silné spojenie s miestnou komunitou a rozvoj miestnych talentov je pre náš úspech kľúčové. Odhodlanie a odborné znalosti našich zamestnancov nám umožnili vyvíjať špičkové produkty, ako je kompresor NLV,“ povedal Marhefka. Práve kompresor NLV bol 60. milióntym vyrobeným kompresorom.

Oslavy míľnika sa zúčastnil aj primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár. Ten potvrdil, že spolupráca spoločnosti Secop s mestom Zlaté Moravce je na výbornej úrovni. „Firma Secop zamestnáva mnoho občanov Zlatých Moraviec, ale aj okolitých obcí. Je tu spolupráca aj so Strednou odbornou školou technickou, ide o duálne vzdelávanie. Spolupracujeme napríklad aj na rôznych kultúrnych akciách. Čiže tá spolupráca tu je a je na dobrej úrovni a ja sa veľmi teším, že sa Secop-u podaril dosiahnuť takýto významný míľnik,“ uviedol primátor Husár.

Spoločnosť Secop je odborníkom na trh v oblasti pokročilých hermetických kompresorových technológií a chladiacich riešení pre skladovanie a prepravu komerčného chladenia. Skupina má sídlo v Nemecku a výrobné závody na Slovensku a v Číne. Má tiež výskumné centrá v Nemecku, Rakúsku, na Slovensku, v Číne a USA.

Dejiny závodu Secop siahajú cez tri generácie. V roku 1950 začala spoločnosť Calex v Zlatých Moravciach výrobu hermetických kompresorov a chladničiek. V tom čase továreň zamestnávala 5 500 ľudí a vyrábala milión kompresorov ročne.

V roku 2001 prevzal Danfoss vlastníctvo továrne a začal vyrábať rotory a statory. V roku 2010 firmu od spoločnosti Danfoss získala Aurelius Group a zmenila názov na ten súčasný – Secop.

Peter Klimant

 


9
14
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button