AktualityOznamySamospráva

Vedeli ste, že v Zlatých Moravciach máme Komunitné centrum? Určené je pre deti, dospelých i seniorov

podcast
poradna

Zlatomoravecké Komunitné centrum sa nachádza na Slnečnej ulici. Fungovať začalo naplno v letných mesiacoch. Určené je pre malých i veľkých.

Komunitné centrum v Zlatých Moravciach vzniklo na základe účasti v národnom projekte „Spolu pre komunity“, realizovaného prostredníctvom Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky a vďaka podpore z Európskych fondov a štátneho rozpočtu. Finančné prostriedky boli poskytnuté na pokrytie mzdových nákladov na výkon zamestnancov Komunitného centra. Projekt je finančne podporený do 31. januára 2029.

Komunitné centrum je zariadenie, ktoré je určené pre obyvateľov mesta Zlaté Moravce. V komunitnom centre podporujeme rozvoj vzájomných vzťahov v rámci najrôznejších skupín obyvateľstva (matky s deťmi, seniori, mládež, viacdetné rodiny, marginalizované osoby s nízkymi príjmami alebo pri hranici životného minima, ako aj ostatní obyvatelia mesta či záujmové skupiny všetkých vekových kategórií). Našim poslaním  je prostredníctvom poskytovania sociálneho poradenstva, odborných činností a rôznych aktivít prispieť k sociálnemu začleňovaniu ľudí,“ vyjadril sa odborná manažérka Komunitného centra Adriána Holičková.

Ako ďalej povedala, cieľom záujmovej činnosti v komunitnom centre je zabezpečenie aktívneho, kvalitného, bezpečného a zmysluplného trávenia voľného času, rozvoj zručností, kompetencií, schopností, znižovanie výskytu sociálno-patologických javov či rizikového správania. „Program komunitného centra je obohatený organizovaním besied, zážitkových tematických workshopov, prednášok pre školy, materské školy a individuálne skupiny či organizovaním rôznych krúžkov podľa záujmu klientov a možností komunitného centra,“ dodala.

Súčasťou centra je miestnosť na hranie vybavená rôznymi hračkami a spoločenskými hrami pre malých aj veľkých.

„Prostredníctvom komunitného centra chce mesto Zlaté Moravce skvalitniť životnú situáciu obyvateľov a participovať v spolupráci s klientmi komunitného centra na riešení ich aktuálnych problémov, záujmov či potrieb,“ povedala na záver Holičková.

Peter Klimant

 

 

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button