Komerčné články

Trendy koberce do kúpeľne. Ako vybrať motív a farbu?

Milujete prostredie kúpeľov? Prečo si ich nedopriať v menšom prevedení aj v domácnosti. Stačí na to len správne upraviť dizajn vašej kúpeľne. 

Kúpeľňa býva v našich končinách pomerne podceňovaná miestnosť čo sa týka dizajnového prevedenia. A pritom stačí tak málo. Zaujímavým dizajnovým doplnkom môže byť aj kúpeľňový koberec, nazývaný aj predložka.

Koberce do kúpeľne by mali spĺňať aj bezpečnostné a zdravotné funkcie

Túžite po pocite hebkosti a uvoľnenia? Kúpeľňa je miestnosť, kde podobné stavy vyžadujeme. Prechádzame sa po nej totižto často bosí. Pohodlné koberce do kúpeľne bývajú vyrobené z vysoko kvalitných vlákien a mali by byť veľmi príjemné pre chodidlo. Pozor aj na bezpečnostné vlastnosti, ktoré by nemali byť podceňované. Pri kobercoch pozerajte aj na protišmykovú stránku veci, z pohľadu zdravia je dôležité aj bezproblémové čistenie, aby sa čo najmenej rozmnožovali baktérie a plesne. Ako sami vidíte netreba rozmýšľať len nad estetickými vlastnosťami, koberce majú v týchto priestoroch aj funkčné úlohy. Kúpeľňa býva vystavená rôznym zmenám teplôt a vlhkosti, preto by ste nemali na kvalite kúpeľňových predložiek šetriť a zamerať sa na kvalitnejšie a odolnejšie verzie.

Nebojte sa dizajnovo experimentovať

Poďme k dekoratívnym aspektom, ktorý je tiež dôležitý. Tento kus nábytku môže výrazne ovplyvniť štýl kúpeľne. Tradičné farby sú svetlejšie, vyskúšať ale môžete svetlú modrú, ktorá pripomína farby vody. Vždy však pozerajte aj na identitu kúpeľne a koberce kombinujte aj so štýlom nábytku. Ak disponujete mramorom, odporúčame jemnejšie farby, v moderných kúpeľniach sa môžete pohrať aj s odvážnejšími farbami. Zaujímavé možnosti nájdete na e-shope najkoberce.sk.

Pozor aj na veľkosť a umiestnenie koberca, pri väčších priestoroch ich môžete umiestniť len pred sprchový kút alebo vaňu, zaujímavo vyznie ich umiestnenie uprostred miestnosti. A čo sa tak pohrať s geometrickými líniami? Dlaždice sa skvelo kombinujú napríklad s berberským kobercom či inými, ktoré opakujú rovnaký vzor.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button