AktualityKomerčné články

Svetlá, vzdušná a moderná kuchyňa – 3 spôsoby, ako do nej začleniť sklenené prvky

Jedným z trendov v oblasti interiérového dizajnu je v súčasnej dobe zakomponovanie skla a sklenených prvkov do miestností. Zistite, ako tento materiál sofistikovane začleniť aj do vašej kuchyne. 

Čaro skla v interiérovom dizajne

Pýtate sa, prečo je sklo v súčasnom dizajne tak obľúbeným materiálom? Jeho hladký povrch pôsobí elegantne a moderne, ľahko sa čistí a okrem toho dokáže priestor opticky zväčšiť a presvetliť ho – sklenený povrch funguje ako zrkadlo, veľká časť svetla je odrazená do priestoru, čo vytvára dojem väčšej miestnosti. Toto oceňujú hlavne majitelia nehnuteľností s menšou výmerou. 

Tu je niekoľko tipov, ako zakomponovať sklenené prvky do kuchyne: 

  1. Presklené dvierka kuchynských skriniek 

Presklené vitríny sa vracajú v menšej obmeny späť na výslnenie. Kým v minulosti bolo obľúbené číre sklo, ktoré odhaľovalo všetky položky v kuchynských skrinkách, dnes je trendom sklo rebrované – pravidelne usporiadané ryhy mu dodávajú charakteristický vzhľad a prinášajú niekoľko praktických vlastností. Aj napriek tomu, že je sklo priehľadné, ponúka určitú úroveň súkromia (viditeľné sú iba rozmazané obrysy uložených predmetov vo vnútri skrinky) a vďaka jeho štruktúre sú odtlačky prstov menej viditeľné. 

  1. Priehľadné tienidlá na lampy 

Atraktívnym prvkom do každej modernej kuchyne je výrazné závesné svietidlo, v tomto prípade s priehľadným skleneným tienidlom. Získate tak intenzívnejšie svetlo, ktoré cez tienidlo preniká do miestnosti bez prekážky. Hodia sa obzvlášť do minimalistických alebo industriálnych interiérov. 

  1. Sklenený predel miestností 

Ak túžite zachovať pocit otvorenosti a priestrannosti, no stále hľadáte spôsob, ako oddeliť kuchyňu od obývačky či jedálenskej časti, ponúka sa riešenie v podobe sklenených priečok. Na výber je viacero prevedení – steny môžu byť rozdelené do niekoľkých sekcií (štvorcov, obdĺžnikov alebo iných geometrických tvarov), rozdielna je aj priepustnosť svetla (číre alebo mliečne sklo, prípadne spomínané rebrované). Obľúbené sú v kombinácii s tmavým oceľovým rámom. 

Máte predstavu, ako by mala vyzerať vaša kuchyňa, no netrúfate sa do jej realizácie pustiť na vlastnú päsť? Zverte to do rúk profesionálom z autorizovaných štúdií, ako je napríklad kuchynské štúdio Dalno v Bratislave a ďalších mestách na Slovensku i v Česku. 


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button