AktualityOznamySamospráva

Aké psy sú najobľúbenejšie medzi Zlatomoravčanmi? TOP 10 plemien v našom meste

poradna

Aj Zlatomoravčania sú milovníkmi psov. Pozreli sme sa na desiatku najobľúbenejších plemien, ktoré chovajú.

V týchto dňoch v Zlatých Moravciach prebieha aktualizácia evidencie psov chovaných na území mesta Zlaté Moravce. Občania majú možnosť do 30. septembra 2024 aktualizovať údaje o svojom chlpáčovi na webe mesta alebo priamo na mestskom úrade, v kancelárii číslo 119. Často sa totiž stáva, že chýbajú informácie o psovi, ako jeho meno, plemeno, ako je starý či číslo čipu. Pokiaľ ste teda tieto údaje o svojom psovi doposiaľ mestu neposlali, do stanoveného termínu tak prosím urobte.

Ku dňu 15. augusta 2024 evidovala radnica celkovo 899 zahlásených psov na území mesta Zlaté Moravce. Pozreli sme sa bližšie na to, aké plemená najviac prevládajú v našom meste.

Najčastejšie vyskytujúcim sa psom u nás je kríženec (231 kusov). Po ňom nasledujú tieto plemená: ovčiak (81 kusov), labradorský retríver (56 kusov), jazvečík (44 kusov), yorkshirsky teriér (36 kusov), jack russel teriér (24 kusov), čivava (24 kusov), maltezský psík (21 kusov), francúzsky buldoček (11 kusov). O desiatu priečku s počtom kusov 9 sa delia tri plemená: shih-tzu, cane corso a border colie.

Najmenšie zastúpenie v Zlatých Moravciach má plemeno akita. Žijú u nás len štyri kusy.

Peter Klimant


 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button