AktualityŠkoly

Základná škola Mojmírova a Centrum voľného času majú nové riaditeľky

trojkoncert
poradna

Nové riaditeľky si z rúk primátora Dušana Husára prevzali menovacie dekréty vo štvrtok 27. júna 2024. Vo funkciách budú najbližších päť rokov.

Novou riaditeľkou Základnej školy Mojmírova bude od 1. augusta 2024 Daniela Behulová. Centru voľného času Zlaté Moravce riaditeľuje od 1. júla 2024 Simona Tonková. Obe riaditeľky boli zvolené radami škôl na najbližších päť rokov. 

„Je to veľká zodpovednosť, veľká pocta, že práve ja som oslovila výberovú komisiu a vybrali si mňa a tú koncepciu a víziu, ktorú by som chcela
v škole prezentovať,“ vyjadrila sa Daniela Behulová. Ako povedala, jej prvými krokmi v novej práci bude oboznámiť sa so všetkým, čo bývalá riaditeľka nestihla dokončiť a pokračovať v jej šľapajach.  

Behulová pred jej výberom na post riaditeľky pôsobila na Mojmírke takmer 19 rokov. Bola učiteľkou anglického jazyka a neskôr zastávala i pozíciu výchovného poradcu. 

Nová riaditeľka CVČ Zlaté Moravce Simona Tonková bola rovnako poctená, že si výberová komisia vybrala práve ju. „Je to pre mňa veľká česť a veľmi si to vážim, že som sa dostala do tejto funkcie. Dúfam, že sa jej zhostím pozitívne a že kontinuálne naviažem na to, čo v Centre voľného času prebieha a budeme ďalej spolupracovať aj s naším bývalým pánom riaditeľom. Dúfam, že prevezmem túto funkciu zodpovedne a bude to fungovať i naďalej dobre,“ povedala nová riaditeľka, ktorá v CVČ Zlaté Moravce pracuje od roku 2012. Doposiaľ tam viedla tanečný krúžok. 

Prianie bývalých riaditeľov 

Stretnutia, na ktorom boli novým riaditeľkám odovzdané menovacie dekréty sa zúčastnila aj bývalá riaditeľka Základnej školy Mojmírova Viera Striešková a rovnako i bývalý riaditeľ CVČ Zlaté Moravce Jozef Zlatňanský. Viera Striešková pracovala v škole ako riaditeľka 10 rokov. Zlatňanský, ktorý oficiálne odišiel na dôchodok, zastával funkciu riaditeľa CVČ dlhých 33 rokov.

Primátor Husár im obom osobne poďakoval za všetku prácu, ktorú vykonali pre svoje zariadenia a pre mesto. „Ďakujem vám za všetky tie odpracované roky, za ten kopec roboty, ktorú ste vykonali. Verím, že na vašu prácu nadviažu nové pani riaditeľky a Mojmírka i CVČ budú naďalej úspešne fungovať,“ vyjadril sa primátor. 

Obaja bývalí riaditelia popriali svojim nástupcom všetko dobré k ich úradovaniu. „Prajem našej novej riaditeľke, aby mala veľa trpezlivosti so zamestnancami aj s deťmi, ktoré chodia do centra. Aby bola vždy plná síl a ústretovosti,“ poprial Tonkovej Zlatňanský. 

„Novej pani riaditeľke želám všetko len to najlepšie. Aby sa jej darilo a aby pokračovala, kde sme skončili a hlavne, aby sa jej podarilo dotiahnuť otvorený projekt telocvične. Nech všetko ide stále lepšie a lepšie,“ zapriala Behulovej jej bývalá riaditeľka Viera Striešková. 

Novým riaditeľkám prajeme v ich práci aj my všetko dobré. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button