Pozvánky

Nitra oslávi svoju slávnu históriu trojdňovými slávnosťami

Od 5. do 7. júla bude mesto pod Zoborom žiť slávnosťami Nitra, milá Nitra.

trojkoncert
poradna

Veľké mestské slávnosti sa začínajú už tento týždeň. Od piatku do nedele bude celá Nitra na nohách. Trojdňové slávnosti sú oslavami 1 161. výročia príchodu solúnskych bratov Konštantína a Metoda na územie Veľkej Moravy.

Tri dni budú nabité spoločenskými, cirkevnými a kultúrnymi podujatiami. „Tohtoročné slávnosti otvoríme rannou svätou omšou, na ktorú prichádza množstvo pútnikov z celého Slovenska i zo zahraničia. Pokračovať budeme programom na hrade, kde návštevníkov okrem Dňa otvorených dverí čaká historický festival Pribinova Nitrawa,“ povedal primátor Marek Hattas.

Živo bude aj na korze. Počas troch dní bude na pešej zóne a na Svätoplukovom námestí pripravený jarmok, rôzne chutné špeciality, hudobný, divadelný i literárny program pre veľkých i malých. 

„V sobotu ráno sa spoločne vydáme na putovanie po Cyrilo-metodskej ceste. Štartovať budeme v areáli Zoborského kláštora. Určite odporúčam aj prechádzku na Martinský vrch, kde sme si v spolupráci s Archeologickým ústavom a Zoborskými včelami pripravili úplne nový koncept Dňa otvorených dverí,“ povedal primátor Hattas.

Večerný program prvého dňa zakončia organizátori veľkolepo – koncertom Slovenského komorného orchestra a filharmonického zboru. Druhý večer na hlavnom pódiu vystúpi Marián Čekovský a superstáristka Barbora Piešová. Uskutoční sa tiež galakoncert k 75. výročiu Divadla Andreja Bagara v Nitre. Program v nedeľu večer ulahodí folkloristom, vystúpia tanečníci z Lúčnice. 

Program Nitra milá Nitra

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button