AktualityŠport

6.ročník Detského lezeckého festivalu

trojkoncert
poradna

Horolezecký klub organizoval 30.6 už 6.ročník Detského lezeckého festivalu. Prvý ročník bol v roku 2016, a štartovalo vtedy 21 detí.

Tohtoročného šiesteho ročníka sa už zúčastnilo 36 detí, pričom viacero detí je jeho súčasťou už od úplného začiatku. Festival je vyvrcholením lezeckej ligy, ktorú absolvujú deti v priebehu niekoľkých mesiacov a získavajú body za všetky lezecké disciplíny.

Program sa začal dynamickým workshopom pre starších pretekárov. Nachystaných mali 12 bouldrov, ktoré obsahovali základný repertoár moderných krokov, s ktorými sa lezci stretávajú na Európskych pohároch alebo MSR .

Nasledovala súťaž v lezení na rýchlosť- posledné kolo lezeckej ligy, kde deti získavali posledné body. Kategóriu U14 kategórii deti učíme už štandardnú cestu, ktorá sa lezie aj na Olympiáde. Ostatné kategórie mali nachystanú ľahšiu cestu z rýchlostných chytov.

Celkovými víťazmi jednotlivých kategórii sa stali:

  • U10: Hannah Hitková U10 Pro: Hannah Hitková
  • U12: Adam Siklienka U12 Pro: Ivo Rubaninský
  • U14: Karol Lumnitzer U14 Pro: Lilly Valkovičová
  • Mix: Viktória Sališová

Po vyhodnotení celej ligy, nasledoval workshop pre rodičov, na ktorom sa učili istiť. Vo vestibule bola aj menšia „sieň slávy“, kde mali fotografie všetci minuloroční medajlisti z MSR.

Projekt bol realizovaný s finančnou podporou mesta Zlaté Moravce. Ďakujeme dobrovolníkom za pomoc s organizáciou a pri príprave priestorov a JojoArt za nádherné trofeje, z ktorých sa víťazi veľmi tešili.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button