AktualityŠkoly

Stretnutie s Lenkou Poláčkovou, ktorá zdolala Mt. Everest

trojkoncert
poradna

Dnes bol pre našich šiestakov výnimočný deň. Nielen preto, že sa začínajú prázdniny, ale najmä preto, že ich navštívili dvaja úžasní ľudia. Pozná ich celý svet a my sme mali tú jedinečnú možnosť spoznať ich tiež priamo v triede 6.a. Prišli nás totiž pozrieť Lenka Poláčková a jej manžel Ján Poláček.

Lenka, ako iste všetci viete, je prvá Slovenka, ktorá vyšla na Mt. Everest bez kyslíka. Táto skvelá horolezkyňa a ultratrailová bežkyňa uskutočnila svoj “summit” 21.mája 2024 v sprievode manžela Jána a šerpu Prakasha.

My sme s našimi šiestakmi ich cestu do Himalájí sledovali. Cez instagram som s Lenkou a Jánom komunikovala, posielala pozdravy, otázky od detí. Bolo neskutočne milé, že s nami z takej diaľky komunikovali a deckám posielali rôzne odkazy. So šiestakmi sme ich expedícii venovali hodiny geografie a žiaci nakoniec o výstupe urobili aj krásne projekty.

Bolo preto úžasné, keď mi Lenka napísala, že by chceli prísť pozrieť šiestakov na záver školského roka. Ako často sa stretnete s človekom, ktorý zdolal Mt. Everest? Bola som dojatá. Obaja sú úžasní, príjemní a skromní ľudia. Rozhovor s Lenkou dnes ma utvrdil v tom, že je to skutočne výnimočná žena. Jej príhovor k deťom v triede bol krásny, plný úžasných myšlienok a ja pevne verím, že si z nich naše deti zobrali príklad…príklad odvahy, snívania a viery v seba.

PaedDr. Hana Verešpejová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button