AktualityKomerčné články

Rôzne druhy umelých stromčekov a ich výhody

Kto povedal, že umelý vianočný stromček nebude nikdy pôsobiť luxusne alebo prirodzene? Stačí natrafiť na ten správny typ stromčeka a vhodne ho ozdobiť a Vianoce sa môžu začať! Kým vypukne predvianočné šialenstvo, zabezpečte si dokonalý vianočný stromček, ktorý vás bude tešiť celé roky. Pozrime sa, aké máte možnosti.

Umelé vianočné stromčeky podľa druhu

Keď si vyberáte živý vianočný stromček, pravdepodobne sa rozhodujete pre tie druhy, ktoré vydržia čo najdlhšie svieže a nezačnú hneď strácať ihličie. V prípade, že si volíte druh stromčeka z kategórie umelých vianočných stromčekov, túto praktickú stránku riešiť nemusíte. Čo vás však pri výbere povedie, bude farba a tvar stromčeka. Medzi umelými stromčekmi podľa druhu nájdete:

· Jedľu: Ihličie je väčšinou tmavozelené s lesklým povrchom. Je ploché, mäkké a na konci oblé. Ihličie je na konáriku usporiadané v prehľadných dvojradoch. Jedle sú husto olistené a majú symetrický pyramídový tvar.

· Smrek: Ihličie smreka má rôzne odtiene zelenej. Je tvrdé a špicaté a rastie rovnomerne okolo celého konára, čo mu dodáva hustý a pichľavý vzhľad. Tvar stromčeka je pravidelný kužeľovitý, konáre sú mierne ohnuté nadol pod ťarchou ihličia.

· Borovicu: Ihličie je svetlozelené alebo modrozelené, dlhé, tenké a často aj mäkké. Rastie v zväzkoch po dvoch a viacerých ihličkách. Borovica je často menej olistená, čo jej dáva vzdušnejší vzhľad. Tvar je často širší a menej pravidelný.

· Úzke vianočné stromčeky: Sú ako stvorené do menších priestorov. Vďaka kompaktnému tvaru, no napriek tomu výraznej výške, sa stanú hrdou ozdobou vášho príbytku.

· Zasnežené vianočné stromčeky: Ich ihličie je poprášené umelým snehom, vďaka čomu miestnosti dodajú tú pravú zimnú atmosféru. Sú nežné, moderné a veľmi elegantné.

Vianočné stromčeky podľa výšky

Keď si vyberáte umelý vianočný stromček, máte istotu, že si doma rozložíte rozmerovo vhodný vianočný stromček. Určite ste už veľakrát v živote riešili situáciu, keď ste sa na vianočných trhoch nechali zlákať nádherným živým vianočným stromčekom a boli ste presvedčení, že sa do vašej obývačky zmestí. V exteriéri stromčeky vždy pôsobia tak akurát, no v interiéri sa menia na obrov. Pri výbere umelého vianočného stromčeka máte tú výhodu, že si viete zvoliť stromček na mieru.

Stačí si v priestore pomerať, koľko centimetrov viete stromčeku obetovať ako do výšky, tak i do šírky (aby stromček nenadvihol plafón a ani ste pri prechádzaní popri ňom nemuseli príliš sťahovať vaše vianočné brušká), a potom si už len zvoliť tú správnu výšku stromčeka. Zvyčajne natrafíte na stromčeky vo výške 180 cm, 220 cm a 240 cm. Samozrejme, existujú aj stromčeky vyššie ako 3 metre, tie sú však vhodné najmä do veľkých priestorov.

Nie je plast ako plast. Od PVC po luxusné 3D vianočné stromčeky

Medzi umelými vianočnými stromčekmi možno nájsť mnoho krásavcov. Medzi najjednoduchšie a cenovo najvýhodnejšie stromčeky patria klasické PVC vianočné stromčeky. Ani ich ploché ihličie a nižšia životnosť vás od kúpy stromčeka nemusí odradiť. Dnešné PVC stromčeky sa jednoducho skladajú, a keď sa pekne ozdobia, sú krásnou ozdobou interiéru.

Modernejším variantom sú 3D vianočné stromčeky z polyetylénu. Ich vetvičky tvorí trojrozmerné ihličie na najviditeľnejších častiach konárov, vnútro stromčeka pre efekt zahustenia tvorí dvojrozmerné PVC ihličie. Tieto stromčeky sú o niečo drahšie ako klasické, no sľubujú oveľa dlhšiu životnosť a vynikajúci efekt.

Ak si chcete dopriať naozaj luxusné Vianoce a ste presvedčení, že do kvality sa investovať oplatí, potom vás zaujmú pôvabné full 3D vianočné stromčeky, ktoré sú „od hlavy až po päty“ pokryté trojrozmerným ihličím z polyetylénu. Ich najväčšou nevýhodou je azda len vyššia cena, avšak vzhľadom na to, že sa tento stromček môže pokojne aj dediť, je veľa ľudí ochotných odpustiť im to.

Nech sa rozhodnete pre akýkoľvek druh vianočného stromčeka, určite sa aj vďaka nemu vaša domácnosť počas Vianoc premení na rozprávkovú. Vyberte si zo širokej ponuky umelých vianočných stromčekov na stránke mojvianocnystromcek.sk a tešte sa z luxusnej vianočnej výzdoby.



Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button