AktualityOznamySamospráva

Mestská polícia vyzbierala vlani na pokutách viac ako 10-tisíc eur

trojkoncert
poradna

Mestská polícia v Zlatých Moravciach zverejnila správu o svojej činnosti za rok 2023. V nej sa dozvedáme viaceré zaujímavé čísla.

Správa o činnosti mestskej polície za vlaňajšok bola odprezentovaná poslancom Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach na jeho 12. zasadnutí.

Ako sa zo správy dozvedáme, v roku 2023 mestská polícia riešila 766 priestupkov, z tohto 624 bolo riešených v blokovom konaní v celkovej sume 10 075 eur. Pre porovnanie, v roku 2022 bolo zaevidovaných 693 priestupkov, z tohto 559 bolo riešených v blokovom konaní v celkovej sume 7 960 eur .

Pokuty u nás neplatili len Slováci, bolo tu i niekoľko zahraničných previnilcov. Konkrétne sa do štatistiky priestupkov zapísalo 60 zahraničných občanov. Z toho 58 prípadov sa riešilo blokovou pokutou, dokopy v sume 1 060 eur.

Priestupky boli vlani rôzne. Najviac prevládali dopravné prehrešky. V štatistikách ale nájdeme napríklad aj rušenie nočného pokoja či znečistenie verejného priestranstva. „Celkovo bolo v priebehu roku prijatých telefonicky, osobne alebo písomne 646 oznámení. Väčšinu týchto oznámení mestská polícia prijala telefonicky prostredníctvom bezplatnej linky 159. Objasnenosť priestupkov objasňovaných MsP v roku 2023 (mimo priestupkov prejednaných v blokovom konaní) bola vo výške 57,14%; z 7 celkovo objasňovaných priestupkov sa ku koncu roka 2023 nepodarilo objasniť 3 priestupkov,“ informuje správa mestskej polície.

K zaujímavým číslam patrí i odchyt túlavých psov. Ide o jednu z mnohých činností, ktorú musia mestskí policajti počas svojho výkonu bežne riešiť. „Na základe vlastného zistenia, alebo na podnet občanov bolo odchytených viac ako 43 túlavých a zabehnutých psov, ktoré boli následne umiestnené v miestnom útulku.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button