Komerčné články

5 tipov, ako nosiť legíny do práce

Legíny ako súčasť pravidelnej módnej rotácie pracovného týždňa? Zatiaľ čo vy váhavo prešľapujete pred šatníkom, módni znalci nadšene tlieskajú. Pohodlné legíny sa teraz viac ako kedykoľvek predtým tešia svojmu miestu v business casual štýle. Potrebujete len trochu know-how a štipku inšpirácie a zaručene dosiahnete dokonalú rovnováhu medzi profesionalitou a pohodlím.

Aké legíny sa hodia na pracovisko

Hovorí sa im aj módny chameleón, ale pri ich stylovaní do pracovných outfitov na to choďte obzvlášť opatrne. Nie každé legíny sa hodia na pracovisko. Vyberte si správne a vyhnite sa tak kancelárskemu prešľapu.

Nepriehľadné legíny

Transparentné kúsky nemajú v business casual štýle svoje miesto. V prípade legín zabudnite na športové modely s priedušnými sieťovanými vsadkami aj na príliš tenké materiály. Nechajte si ich radšej na home office. V rámci dochádzania za prácou si zvoľte kvalitné legíny z hrubšej tkaniny, ktoré všetko spoľahlivo zakryjú. Vyhnete sa tak slušnému pracovnému faux pas. Pri spomínanom pracovaní z domu však nezabúdajte na kvalitné sedenie. Z dlhodobého hľadiska by totiž mohla trpieť nielen vaša chrbtica. Vhodné kancelárske stoličky nájdete napríklad tu.

Monochromatické legíny

Pastelové odtiene a pestré potlače si nechajte do telocvične alebo na aktívny voľný čas. Na pracovisko zvoľte jednofarebné, ideálne čierne legíny. Prípustné sú aj iné tmavé odtiene, ktoré pri správnych kombináciách poskytnú vášmu outfitu dobrý základ.

Dlhé legíny

Hoci skrátené strihy nohavíc sú dnes mimoriadne trendy, v prípade legín stavte na plnú dĺžku. Kúsok, ktorý sa končí v oblasti členkov, bude pôsobiť v pracovnom outfite oveľa vkusnejšie a profesionálnejšie.

Tri zlaté pravidlá kreovania pracovných outfitov s legínami

Skôr než sa vrhneme na inšpiratívne módne tipy, pripomeňme si základné pravidlá kombinovania legín v pracovných outfitoch:

  • Ležérnosť legín vyvažujeme formálnym vrchným dielom.
  • Legíny párujeme s ležérnymi alebo elegantnými topánkami s uzavretou špičkou.
  • Pod legíny volíme dokonale padnúcu spodnú bielizeň.

Štvrté „bonusové“ pravidlo: Ak zvolíte do svojho pracovného outfitu legíny, nechajte si obzvlášť záležať na detailoch. Starostlivo si vyberte doplnky a upravte svoj účes aj make-up. Vzbudíte tak dojem, že legíny neboli voľbou pohodlia, ale účelu.

Naša inšpirácia: Ako nosiť legíny do práce

Vkusné zakomponovanie legín do pracovných outfitov sa môže zdať náročné, ale môže to byť aj veľká zábava. Prepájanie štýlu a pohodlia predsa nikdy neomrzí. Na začiatok vám prinášame niekoľko inšpiratívnych príkladov.

Čierne legíny a košeľa Peter Pan

Košeľa s nadrozmerným golierom bude v kombinácii s bezšvovými čiernymi legínami s vysokým pásom pôsobiť ľahko a rozmarne. Vyberte si blúzku svetlej farby, pridajte robustné mokasíny a dlhý trenčkot a máte vkusný pracovný outfit na prechodné mesiace.

Výrazný cardigan v ohnisku pozornosti

Dlhý cardigan je neodmysliteľnou súčasťou business casual štýlu. Vyberte si svoj obľúbený farebný kúsok a nechajte mu vyniknúť v kombinácii s čiernymi legínami, predĺženým čiernym topom, vrstveným náhrdelníkom a členkovými čižmami. Našou srdcovkou je vlnený cardigan ťavej farby.

Kancelárska klasika: biela blúzka a blejzer

Ďalšia stálica ležérnych pracovných outfitov: predĺžený blejzer. Zvoľte monochromatický béžový model, pridajte čierne legíny s vysokým pásom, do ktorých zapravíte klasickú bielu blúzku a ak to dress code vášho pracoviska umožňuje, doplňte biele tenisky.

Šanca pre vestu

Nosíte do práce vesty? Ak nie, odteraz už budete! Zvoľte klasickú pletenú svetrovú vestu v smotanovej farbe mierne predĺženého strihu, pridajte bielu košeľu alebo rolák a skombinujte s čiernymi legínami. Dobrou voľbou sú vysoké hnedé čižmy a súhlasná kabelka.

Ležérne v jesennom oversize roláku

Mohutný oversize rolák v jesenných farbách dokonale vynikne s čiernymi legínami a masívnejšími mokasínami podobných odtieňov. Aby ste svojmu outfitu dodali dĺžku a vizuálnu zaujímavosť, môžete pridať predĺženú bielu blúzku, ktorú necháte uvoľnene vytŕčať.

image by freepik

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button