Komerčné články

Letné doplnky: Estetické aj praktické

Leto je ideálny čas na oživenie šatníka pomocou štýlových a praktických doplnkov. Správny výber doplnkov nielen chráni pred slnkom, ale taktiež dodáva vášmu vzhľadu šmrnc. V tomto článku sa dozviete, ako kombinovať estetiku s funkčnosťou a užiť si letné dni v plnom štýle.

Ochráňte svoje oči

Ostré slnko dokáže vaše oči naozaj veľmi potrápiť. Akonáhle si oči nechránite pomocou kvalitných slnečných okuliarov , môže sa stať, že budú na konci dňa naozaj veľmi podráždené a páliť vás. Preto si dajte pri kúpe okuliarov pozor na to, či sú kvalitné a aké vlastnosti ponúkajú. Nie je príliš dobrou voľbou kupovať okuliare, ktoré majú iba zatmavené sklá, pretože nedokážu odraziť agresívne slnečné lúče. Podráždenie nie je jediný problém, môže dôjsť pokojne aj k poškodeniu očí. Preto dbajte na to, aby ponúkali vysokú UV ochranu a najlepšie aj polarizáciu, ktorá si vie poradiť s odleskami na vode a iných lesklých plochách.

Čo sa týka štýlu, urobte si zásobu rôznych štýlov, nech ich môžete nosiť podľa nálady. Tento drobný doplnok je skvelou príležitosťou, ako skúsiť nové farby, pokiaľ sa ich pri oblečení vyhýbate a neviete, ako s nimi pracovať.

Doplnok, ktorý nikdy nevyjde z módy

Podobne ako by ste mali chrániť oči, chráňte si aj tvár, hlavu a krk. Aj keď starostlivo nosíte SPF, do cestičky si ho obvykle nedávate a práve tam je hlava naozaj veľmi zraniteľná. A rovnaké je to s tvárou, niekedy jednoducho nestihnete (po cca 2 hodinách) SPF reaplikovať a tak sa snažte ju čo najviac chrániť. Ide o zdravotný aj estetický dôvod. Poškodenie kože sa môže prejaviť rakovinou aj vráskami.

Okrem toho sú klobúky samozrejme skvelým doplnkom, vďaka ktorému jednoduchému outfitu dodáte šťavu bez toho, aby ste sa príliš snažili. Klobúky sa vyrábajú v rôznych veľkostiach, farbách aj štýloch. Pre športovejší vzhľad siahnite po šiltovke.

Na krk alebo do vlasov? Záleží na vás

Milujete si v lete sťahovať vlasy z tváre a krku? Nielen, že sa pod vlasmi nebudete potiť, navyše sa môžete hrať s rôznymi účesmi. Vrkôčiky, drdoly, … Môžete skúšať pokojne každý deň nový štýl. Pokiaľ sa ale už trochu nudíte a hľadáte nejaké ozvláštnenie, skúste vziať k ruke šatku alebo čelenku. Pohrajte sa s farbami a vzormi a vytvorte nečakané vlasové kreácie. Šatku je možné zviazať okolo hlavy ako čelenku, ale zároveň použiť ako mašličku alebo súčasť vrkôčika. Čo sa týka čelenky, aktuálne frčia širšie bavlnené, perličkové alebo kvetinové. Menej výraznou voľbou sú štipce, v obchodoch narazíte na rôzne veľkosti a motívy. Za nás toto leto vyhrávajú farební motýlikovia.

Keď si šatkou zviažete vlhké pramene do vrkôčiku, môžete sa po rozpletení tešiť na ľahko vlnitý vzhľad. Kam so šatkou? Uviažte si ju napríklad na kabelku, okolo pása alebo okolo krku ako pravá Parížanka.

Pareo

Nie je vám príjemné, chodiť medzi ľuďmi len v plavkách? Alebo sa chcete aspoň ľahko schovať pred lúčmi? Prehoďte cez seba pareo, čo je v podstate obrovská šatka. Ľahko si ho uviažete okolo pása alebo krku a počas sekundy sa zakryjete. Takú šatku určite využijete aj pri návšteve rôznych náboženských pamiatok, kde je nutné zakryť ramená a kolená. V kabelke vám nezaberie príliš veľa miesta, takže ho môžete mať stále po ruke.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button