Aktuality

Vznik klientského centra = spokojnosť občana

trojkoncert
poradna

Dnes sa štátna správa vrátila späť do Zlatých Moraviec, aby už ľudia po jej služby nemuseli cestovať do Nitry.

Dňa 5. decembra 2014 sa na Okresnom úrade v Zlatých Moravciach za prítomnosti podpredsedu Vlády Slovenskej republiky, ministra vnútra JUDr. Róberta Kaliňáka slávnostne otvorilo Klientské centrum v Zlatých Moravciach.

Vláda SR chce v rámci reformy štátnej správy s programom ESO zefektívniť fungovanie, zabezpečiť kvalitu, transparentnosť a dostupnosť verejnej správy pre občana. Jej výsledkom je predovšetkým finančná a časová úspora pri vybavovaní úradných záležitostí.

„Podľa mňa nie je rozdiel medzi menšími a väčšími okresnými mestami. Aj v tých menších si občania rovnako platia svoje dane. Preto si myslím, že práve menšie regióny si zaslúžia od štátu podporu, aby to lepšie fungovalo a v tomto prípade ma o to viac teší, že klientské centrá vznikajú v mestách, ktoré sú oveľa aktívnejšie v poskytovaní služieb a že sa jedná o okresy, ktoré boli dlhý čas v nevýhode,“ priblížil minister Kaliňák zmysel vznikajúcich klientských centier na Slovensku a zároveň poprial všetkým obyvateľom regiónu dobré vybavovanie. Poďakoval prednostovi Okresného úradu a všetkým jeho zamestnancom za ich prácu, odovzdal im svoju dôveru so slovami  presvedčenia o poskytovaní všetkých služieb na čo najlepšej úrovni.

„Som veľmi rád, že Vláda SR v rámci programu ESO schválila projekt, ktorý je bližšie k občanom a chcem poďakovať pánovi ministrovi a vedúcej služobného úradu pani Sakovej za to, že Zlaté Moravce boli zaradené medzi prvé z okresných úradov na vybudovanie klientského centra. Verím, že ja a moji zamestnanci budú túto investíciu zhodnocovať zodpovedným a slušným prístupom ku klientom, pre ich čo najväčšiu spokojnosť,“ vyjadril sa s vďakou a potešením zo vzniku nového pracoviska prednosta Okresného úradu Marek Illéš.

V praxi vznik klientského centra znamená:

Jedno podanie občana voči štátu    štátna správa sama zabezpečí posun informácií medzi jednotlivými úradmi tak, aby občan nebol neprimerane zaťažovaný dokladovaním informácií, ktorými už štátna správa disponuje

K agendám Okresného úradu  Zlatých Moravciach – kataster, životné prostredie, živnostenské podnikanie, pribudli v Klientskom centre pracoviská pre odbory integrovanej štátnej správy:

▪ Okresný dopravný inšpektorát

▪ Oddelenie dokladov

▪ Pozemkový a lesný odbor

▪ Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button